Dobrodošli na web straneh Agencije Jota!
Poglejte, kaj vam ponujamo in nas kontaktirajte - z veseljem se bomo odzvali.

Lolita

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Lolita Lolita

Lolita se ob približevanju 25 letnice delovanja in ustvarjanja predstavljai z novo ploščo »Arcnije iz Gromke«. Lolita, dedinja in dete ljubljanske alterscene 80-ih, tistega njenega obronka, ki je bil mladojazzovski, in tistega, ki je bil pankovski, je nastala leta 1987. Ustanovili so jo Primož Simončič (sax), Blaž Grm (bobni), Iztok Vidmar (bas) , ki so prej igrali v raznih rock in oposition, jazz, punk in new wave bandih.

{tab=Zasedba}
Lolita:

 • Primož Simončič - sopran, alt saksofon
 • Iztok Vidmar - el. bas
 • Uroš Srpčić - bobni, tolkala
 • Neža Naglič - klavir

{tab=O Loliti} O Loliti

Prvo kaseto so posneli kar na 4-kanalni kasetofon v domačem prostoru za vaje, izšla pa je leta 1989 pri založbi FV (Ljubljana). Ista založba je leta 1991 izdala še LP Lolita. Sledilo je več kot 10 izdaj, različne kompilacije, sodelovanja z glasbeniki, likovnimi, plesnimi, filmskimi in gledališkimi ustvarjalci, nastopi na koncertih in festivalih v Sloveniji in tujini. Lolita deluje na področju instrumentalne glasbe, v kateri so med seboj pomešani jazz, rock in balkanski ritmi, struktura skladb pa ima korenine v jazzu oz. jazzrocku. Skupinska improvizacija je eden izmed temeljnih pristopov pri ustvarjanju glasbe. Lolita razvija svoj lastni glasbeni izraz in vedno znova preseneča z novimi transformacijami.

V letu 2011 deluje v prenovljeni zasedbi, v kateri so: ustanovna člana skupine saksofonist Primož Simončič in basist Iztok Vidmar ter bobnar Uroš Srpčić in klaviaturistka Neža Naglič.

{tab=Diskografija}

Diskografija:

 • MC Lolita (1989 FV Ljubljana),
 • LP Lolita (1991 FV Ljubljana),
 • MC PIK POK (1992 Lolita Music),
 • CD BoPa (1994 Lolita Music),
 • CD LoliPop (1996 KUD F.Preseren),
 • CD Medved (The Bear) - A.P.Chekov/Zijah A. Sokolovic/Lolita (1998 KUD fp)
 • CD Lulu (2000 KUD F.Preseren),
 • CDR Trnovo Orchestra Dance (2000 Lolita Music),
 • CDR Trnfestovske - Live at Trnfest (2000 Lolita Music)
 • CDR Lolita - Novi Sad Jazz 2001 (2002 Lolita Music)
 • CD Nero e Bianco - Lolita Libre, 2CDs (2003 KUD F.Preseren)
 • CD The triple X album - Lolita, (2005 KUD F.Preseren)
 • CD Arcnije iz Gromke – Lolita, (2011 Lolita Home Recordings)

Kompilacije:

 • Nov. 1995 - Surrender /CD Elvis de luxe - kompilacija /Toaster records
 • Okt. 1996 - Šivala je deklica zvezdo /CD Nekega lepega dne - kompilacija / FV Ljubljana
 • Mar. 1997 - Lonec brez medu /CD Druga godba II - kompilacija
 • Maj 1999 - RŠ hit /CD "1998/1999 RADIO ŠTUDENT IN KLUB K4 V ŽIVO" /RŠ – kompilacija
 • 2009 Jazz CERKNO / kompilacija 2011 – Risbica / CD1 Jazz Slovenia
 • 2011 / SIGIC Ljubljana – kompilacija

{tab=Medijski odzivi} - kopije medijskih odzivov

Lolita v Tolpi bumov na RŠ
LOLITA: Arcnije iz Gromke (Home Recordings, 2011) (Ponovitev 20.8.2011 ob 00:30) Sobota, 13. 8. 2011

Veterani naše novojazzovske scene na novem albumu ponujajo ne le novo zasedbo (nova bobnar Uroš Srpčič in klaviaturistka Neža Naglič), marveč tudi nov pristop in precej daljše skladbe. Nekatere se zasukajo tja do 20 minut in lepo povzamejo bistvo nove Lolite: veliko več je slišati svobodnjaških potez in manj energičnih groovov, skladbe se sukajo v več smeri hkrati in le v izbruhih dobijo bolj čvrsto formo. (v celoti!) * Zasedba Lolita ima na domači glasbeni sceni status veteranov, a ne le zato, ker deluje od konca 80. let prejšnjega stoletja, marveč tudi zato, ker sta bila nosilna in ves ta čas edina stalna člana, Primož Simončič in Iztok Vidmar, pomembna akterja novovalovske oziroma postpunkovske scene kot člana bendov Srp in Čao pičke. Čeprav v osnovi jazzovska, je glasba Lolite nenehno vsebovala tudi postpunkovske izkušnje. Sčasoma pa je bend, s tem, ko je številne nejazzovske zvrsti po svoje predelal in vzel za svoje, ustvaril razpoznaven zven in svojevrsten »trade mark« v strukturi skladb.

To strukturo pa je bend pred leti začel dajati pod vprašaj, saj je zagnal kopico projektov in poskusov – tudi s širitvijo temeljne zasedbe basa, saksofona in bobnov –, s katerimi je dokazal ustvarjalni nemir in željo po nenehnem obnavljanju, prenavljanju svojega početja. Ob gledališko-glasbenem projektu »Medved« z igralcem Zijahom Sokolovićem se tukaj spomnimo vsaj projekta »Lolita Libre«. V okviru le-tega je bend na vrsti nastopov na oder stopil s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki, ki pa so prihajali tako iz jazzovskega kakor tudi novorockovskega in improvizacijskega kroga.

Glasba projekta Lolita Libre se je nadvse odmaknila od značilnih zapomljivih, melodičnih in nagroovanih Lolitinih komadov ter suvereno stopila v polje svobodno improvizirane muzike in eksperimenta. Zasuk je bil tako radikalen, da so ljubitelji Lolite, ki niso bili na tekočem, da gre pri Loliti Libre za improvizirano glasbo, na enem koncertu iz tega cikla v hipu malone izpraznili Kudovo dvorano. Kljub tako ostremu rezu v načinu delanja muzike se je Lolita po sklenitvi tega impro-projekta, ki so ga ovekovečili na dvojnem albumu, zatem spet vrnila k svojemu prepoznavnemu izrazu. Med drugim tudi na odličnem Triple X Albumu, na katerem se je osnovni trojki v sočnem muziciranju z Balkanom zabeljene muzike pridružil bolgarski trobentač Ventzeslav Blagoev.

Lolita je nedavno pomladila zasedbo. Dolgoletnega bobnarja Marjana Stanića je zamenjal Uroš Srpčič, najbolj znan po delu v Polski malci, a tudi v številnih drugih alter-rockovskih bendih, k inštrumentariju pa so dodali klaviature, za katere skrbi Neža Naglič iz benda Salamandra Salamandra, ki pa je v zadnjem času zelo dejavna tudi na cvetoči domači sceni improvizirane glasbe. Nova člana sta se očitno tako dobro ujela z dvema starejšima, Primožem Simončičem in Iztokom Vidmarjem, da smo dokaj kmalu po ustalitvi nove formacije dobili tudi nov Lolitin album.

»Arcnije iz Gromke« so bile kajpak posnete na koncertu v znanem metelkovskem klubu, in sicer letos februarja. Album je izšel v samozaložbi oziroma pri »Home Recordings«, kakor so duhovito poimenovali lastno produkcijo. Že ob pogledu na seznam skladb se zavemo, da nas čaka presenečenje; na albumu je namreč le pet komadov, ko pa damo cedejko v igralnik, ugotovimo, da so skladbe – ne le po Lolitinih standardih – zelo dolge, saj se tri skladbe zaključijo pri nekje okrog desetih minutah, kar dva naslova pa se zasukata tja do 20 minut!

Tako nam veterani domače novojazzovske scene na novem albumu ponujajo ne le novo zasedbo, marveč tudi nov pristop. Prav dve najdaljši skladbi dobro povzameta bistvo nove Lolite. Struktura glasbe je dosti bolj ohlapna, veliko več je slišati svobodnjaških potez in manj energičnih groovov, značilnih za bend. Ritmično in harmonično se skladbe sukajo v več smeri hkrati, da bi le v kakih izbruhih dobile bolj prepoznavno formo. Večji je poudarek na enakopravni igri vseh članov, na spontanem muziciranju, poglabljanju zvočne tvarine in izjemni interakciji članov. Občutek imamo, da komadi nastajajo sproti na odru, v vrtinčenju tem, podajanju občasnih fraz, ki se v teku muziciranja prelamljajo in spreminjajo, medtem ko enkrat dobivajo na intenzivnosti, se drugič spet razpršijo v drobce odzvenov.

Bend je spletu novih skladb, ki na posnetkih ohranjajo zgoščenost prizadevnega koncertnega muziciranja, dodal eno že znano, in sicer komad Lila 2/II z albuma Triple X, ki je znatno razširjen in podaljšan. V njem je znana orientalska fraza le iztočnica za številne zasuke, v katerih se nekateri inštrumenti občasno umaknejo, medtem ko preostali zapletajo in razpletajo zgoščeno, intenzivno mrežo zvokov, odmevov in odcepov, ki za vsakim vogalom prinesejo kaj novega. Denimo nakazano melodijo znanega standarda »A Night in Tunisia«, ki ponikne tako hitro, kot se je pojavila. Basist odloži bas in prime za kitaro ter po njej prebira rezke, malone bluesovske teme. Pianistka v enem hipu ubere meandrirajočo, razmišljujočo temo, spretni bobnar pa nenehno sledi spreminjanjem in si tudi sam za nekaj časa privošči vodenje komada.

Nova različica tega komada nam tako rekoč manifestno ponazori nove smernice Lolite. Svobodnejša forma je zamenjala bolj jedrnato, iščoče melodijske linije tiste bolj všečne in na rifih temelječe, čvrst groove pa razdelani in razdrobljeni ritmiki. Spremembe pričajo o želji po nenehnem raziskovanju, širjenju in dopolnjevanju tako zvoka kot smernic ustvarjanja. Tisti, ki Loliti sledimo že vrsto let, smo z novo zvočno podobo še kako zadovoljni, saj z močno, svežo in nadvse intenzivno ter odlično odigrano godbo kljub veteranskemu statusu ohranja mesto v prvih vrstah boja za nove zvoke.

Vsem spremembam navkljub ohranja bend v zvenu ravno zadostno mero razpoznavnosti, da bo z novo muziko očaral stare privržence, nemara pa pritegnil tudi nove poslušalce. Struktura Lolitine nove muzike pa kljub zaokroženosti pušča odprto platformo za morebitne nove spremembe. pripravil Mario Batelić

Lolita: Arcnije iz Gromke, Dušan Jesih MMC RTV SLO http://www.rtvslo.si/kultura/dzuboks/lolita-arcnije-iz-gromke/265057
Zvarek za glasbene sladokusce 29. avgust 2011 ob 09:08, zadnji poseg: 29. avgust 2011 ob 09:18 Ljubljana - MMC RTV SLO
Zatišje v delovanju zasedbe v zadnjih letih se na najnovejši izdaji sicer ne sprevrže v neurje, zato pa v nadvse zanimive, dodobra posodobljene, a še vedno dovolj značilne "lolitovske" zvočne fronte.

V primerjavi s predhodnim ustvarjanjem je v njihovi glasbi zaznati več svobodnega duha, več improvizacij, za ščepec več želje po raziskovanju in širjenju zvočnih obzorij. Preseneča neverjetna usklajenost med posameznimi člani. Še toliko bolj, ker se je zasedba, katere okostje tvorita veterana domače alter-rock-jazzovske scene saksofonist Primož Simončič in basist Iztok Vidmar, od predhodnega, izjemnega The triple X albuma kadrovsko nekoliko spremenila. Z vsemi žavbami orientalske ritmike namazanega Marjana Staniča je za bobni zamenjal Uroš Srpčić, ki je z njimi sicer že sodeloval v začetku devetdesetih, poznamo pa ga predvsem iz zasedb Polska malca in Demolition Group. Skupini se je pridružila tudi klaviaturistka Neža Naglič, improvizatorka in članica zasedbe Salamandra Salamndra. Morda tudi zaradi tega Loliti, vsaj po slišanem na najnovejši izdaji, leta ne pridejo do živega, pa čeprav je ob neobremenjenem poigravanju z džezom, sodobnim rockom in etnom že dodobra zakoračila v tretje desetletje delovanja.

Še vedno je namreč mladostno razposajena in vihrava, tu in tam muhasta in trmoglava, morda bolj umirjena in ustaljena kot nekdaj, a zato še zdaleč ne krotka ali udomačena. Vsej prijaznosti in vljudnosti navkljub ostaja neprilagojen otrok, nekakšen pankrt domačega glasbenega podzemlja - preveč radikalna za konzervativce in preveč tradicionalna za avantgardiste, prepočasna za adrenalinske odvisneže in prepompozna za medidativne zamaknjence. Natanko takšna, kot jo imamo najrajši!

Ocena: +4; piše: Dušan Jesih

Na piedestal: Lolita, val202, Jolanda Fele 14. sep '11 ob 22:30 http://admin.rtvslo.si/val202/novica/4641

Lolita Libre – Nero e Bianco Cadance Magazin, sep. 2004 page 122

... Overall though, the band does a fine job in filling the two generously packed discs with music of continously varied color and mood.
Derek Taylor, cd Nero e Bianco, The Cadence magazine Sep. 2004 (p121)

...Takšna je Lolita, eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. In Lolita ima v svojem imenu pač vpisano neulovljivost; takšna je hočeš-nočeš njena muhava pot. predgovor cd Nero e Bianco - Miha Zadnikar, 2004  

...Improvizacija je tveganje, tukajšnji prostor nima prave tradicije svobodnjaškega improviziranja, zatorej je dvojni spopad z muziciranjem Lolite Libre prava reč za skušnjo in skušnjavo. Res je bizarno, da se o improvizaciji več govori in dela v teatrih, na plesiščih, celo v "govorjeni besedi", kakor pa v godbi, kjer je jazzovska sicer postala normativni mušter, kolektivne svobodne igre (instantnega skladanja in strukturiranja časa skoz igro) brez preskripta pa je vse na moč strah. Dokument o poskusu, da temu ni več tako, saj ga medtem nadgrajujejo v metelkovskem impro-zlatem abonmaju. Črna in bela sta tudi resna vaja poslušanja, spoznavanja limit osebnih besednjakov glasbenikov in včasih tudi krčevitih poskusov "iti čez". Rešpekt dragim tovarišem in tovarišici.
* * * * + Ičo Vidmar, Mladina 9.2.2004 - Lolita Libre: Nero e Bianco CD

... An other discovery of the festival was Chekhov’s “Bear” presented by Slovenian actor Zijah Sokolovic under the accompaniment of jazz quartet, in jazz rhythms, with some unexpected inner feelings of the character, the mode of scenic existence unbelievable for a drama performance, very fresh, with dramatic discoveries so well motivated, with turns of the plot so naturally developed in such paradoxical unrealistic circumstances. from ITI One Man Show Forum board meeting report, 2004 (http://www.iti-worldwide.org/pages/onemanshowforum.htm) iziDoesntLikeIt

... a certain haunting quality from the low hum... I love the laid back groove for the first 3 minutes... great preparation for when it kicks up just a bit... that great bass line taking over after 5 min.... the guitar riding over the horn stabs... a different, almost otherworldly melody... intense... definitely the kind of fresh tasting music there should be more of. peace ;-)
Buddha man December 10, 2000, www.soundclick.com

Fresh, original, and all around awesome. Chris Kleiner May 30, 2000 , www.soundclick.com We have nothing about technology here ,nothing digitally performed Here , But Still Lolita the Band from Slovenia contribute great innovations in creating quality music with Their sexy sax Leading this trio of brilliant musicians ! Now there you have it , Innovative does not always means you have to include technology in music or Music about the future , It is simply one word for an Artistic mind "Be Free"!
Innovative International Radio, mp3.com, x.x.2000 Music for a 1950s hot-rod movie.

Catchy horn lines riff over a stop-and-start rhythm that turns into a driving Surf backbeat. The wild, screeching sax solo makes you wanna drive fast and get in trouble.
Noah E. listen.com review, x.x.1999 "

...Gladko tekoči soundtrack, povsem v nasprotju z domačo filmsko in glasbeno tradicijo. Tudi: širitev izven ozkega kroga Lolitinih oboževalcev, korak v lahkoglasbeno močvirje, ne da bi se nabralo blato na galošah..." J. Kacin, Najboljši ploščki leta, Mladina 53, 28.dec.1996. "...Glasba s plošče je lolipopovska - skratka: njihova. Ni je moč umestiti v sodobna polja glasb, saj krade pri vseh (freeju, Coltrainu, funku, Colemanu, rocku, punku). Nekdo jih je označil kot hardboppop.... Glasba je prijetna, na trenutke zelo energijska (Šabić se kar trga z verige), da zacepetaš od veselja, potem pa poči noter Vidmarjeva kitara, ki je navsezadnje tudi lirična in ohladi sceno. Simončičev saksofon, ki je po vseh teh posnetkih in njegovi lastni cedejki Pieces of Cake že jasno prepoznaven, pa naredi artistični intermezo, iz katerega lahko sledi vse ali pa nič...
Lolita Lolipop, Rok Jurič, Muska, okt.1996

...Seveda pa Lolita ne posluša istih radijskih postaj in plošč ter ne hodi na iste koncerte kot slovenski slehernik. Zato pač temeljito preliže motive iz avizov Radia Študent, iz Yutelovih reklam (menda za Šipad) in opernih arij, po zornovsko šokira z nenadnimi vdori hrupa (šusa), se prilizuje s temo iz Pink Panterja, zagode eno v spremljavo kolodvorski poeziji Zijaha Sokolovića in za konec poljubi Kraftwerk pred sopihajočim Trans Europe Expressom v slovo. Vse, ne da bi z obema nogama stopila na spolzko, a donosno področje coverjev, hkrati pa v pravem pravcatem filmskem sosledju med seboj zlitih, prej kratkih kot razvlečenih, požvižgavanju med kopeljo namenjenih skladb....
Lolita: Lolipop, Jaša Kacin, Mladina 25, 18.jun.1996

...Že dejstvo, da globalna nenaklonjenost okolja v vseh teh letih ni uspela blokirati izrazito posebnih naporov tako občutljivega glasbenega agregata, kakršen je jazzovski trio, je šteti med kulturne pojave, vredne vse pozornosti. Naravnost navdušujoče pa je, ko se takšno dolgoletno prizadevanje zaokroži v bogato razčlenjeno umetniško stališče, kakršno je Lolita v minulih tednih suvereno postavila v ta kulturni prostor hkrati kar na oba, za glasbeno početje reprezentativna načina: z albumom in koncertom na Drugi godbi. V obeh primerih je demonstrirala presenetljivo profesionalnost pri uresničevanju lastnih avtorskih zamisli in nabito zaokroženost, domišljenost, ustvarjalno zrelost svojega značilnega glasbenega izraza...."
Lolita: Lolipop, Zoran Pistotnik, Dnevnik, 9.jul.1996

In ostalo:
2011
29.8.2011 Val 202, Na piedestal: Lolita, Jolanda Fele, slo)
29.8.2011 MMC RTV SLO, Lolita: Arcnije iz Gromke, Dušan Jesih, (slo >>)
20.8.2011 Radio Student, Tolpa bumov, Mario Batelic, Lolita - Arcnije iz Gromke (mp3 >>, slo)

2009
16.05.2009 RockOnNet, Ljubljana, Anže Zorman, Jazz festival Cerkno (slo)

2008
30.08.2008 Vecernji List, Zagreb, Tanja Pacek (cro >>)

2005
15.09.2005 Muska, Luka Zagoričnik - iz članka 46. jazz festival Ljubljana (slo)
04.07.2005 Vecer, Darinko Kores Jacks - Jazz festival Ljubljana letos že 46. leto zapored (slo)
03.07.2005 Finance, Gregor Bauman - 46. jazz festival Ljubljana: Med swingom in ritmi funka (..) (slo)
01.07.2005 RŠ, Aleš - RŠ recenzija 46. Jazz Ljubljana (..) (slo)
30.06.2005 Večer, Andrej Predin - Zaradi mladih poslušalcev smo vedno začetniki (..) (slo)
30.06.2005 24ur,STA - Lolita odprla festival (slo)
30.06.2005 Delo, Polona Poberžnik - Jazz festival Ljubljana (slo)
27.01.2005 Radio Študent, Tolpa bumov, Mario Batelič - Lolita, Triple X album (mp3 2.9MB)
07.02.2005 Mladina, Ičo Vidmar, Lolita + Ventzi: The Triple X Album (..) (slo >>)
14.01.2005 Delo, Gregor Bauman (..) (slo)
18.01.2005 Rockonnet, Jure M. (..) (slo)
10.01.2005 Radio KAOS, Veliki Beštijan (..) (slo)
18.04.2005, Večer, Milko Poštrak, Pa šele sedemnajst jih je mimo (..) (slo)

2004
6th at UIMA Top 40 Jazz Chart (..) - September 2004 IUMA stats (..)
Lolita Libre - Nero e Bianco, Derek Taylor, Cadence Magazine, september 2004 (p:121), New York, USA (eng)
Mostar: 'Medvjed' na Zijahov nacin - www.bljesak.info 30.08.2004 (..) (yu)
Medved - 10 th INTERNATIONAL FESTIVAL OF ALTERNATIVE AND NEW THEATRE - I N F A N T..2004 (..eng) (..yu) (eng) (yu)
Lolita Libre: Nero e Bianco - Ico Vidmar, MLADINA 9. februar 2004 (..) (slo)
cd Nero e Bianco  preface - Miha Zadnikar, dec 2003 (slo) (eng)
Lolita 20.dec.2003 - Milko Postrak, Radio Student (slo)

2003
Gregor Bauman - Zlitje_zvoka_in_igre, Finance, 12.5.2003 (..) (slo)

2001
Novi Sad Jazz 2001 press - Utisci o festivalu, Novi Sad, nov. 2001 (..) (yu)
Novi Sad Jazz 2001 press - Ko ima Marjanov broj?, Novi Sad, nov. 2001 (..) (yu)
Novi Sad Jazz 2001 press - Lolita intervju, Novi Sad, nov. 2001 (..) (yu)
A. Loncarski: Novosadski Old Gold Jazz Festival, Danas, Beograd, Ponedjeljak, 26. 11. 2001 (yu)
Novi Sad Jazz 2001 press - Lolita, Novi Sad, nov. 2001 (..) (yu)
Helena Braut: Cehov kao glazbeni predložak, Vjesnik, Zagreb, Ponedjeljak, 6. kolovoza 2001 (..) (yu)

2000
Matjaz Mancek: Najbolj zivi smo v zivo, 2000 (slo)
Jasa Kramarsic: Lolita - Lulu, Mladina, 20.3.2000 (slo)
Zoran Pistotnik, Dnevnik, 18.4.2000 (slo)
S. Arandjelovic: Nisvil u Beogradu, Danas, Dec. 2000 (yu)
HAIKU FESTIVAL LJUBLJANA, Sep. 2000 (slo)
Milko Postrak: Igrivi in neulovljivi Lolitini zvoki, Vecer, maj 2000 (slo)


Forbidden Fruits of Civil Society fEstIv@L, Sep. 1998 (slo)
Mateja Hrastar: Lolita..., Razgledi, 1997 (slo) (eng)
October 1996 MKNZ (slo) Rok Juric: Lolita, Glasbena mladina, 1995 (slo) (eng)
Kud Primož Trubar - Loka pri Z. M. article from (..) (slo)
VN COLLATION #19 by Suellen Stringer-Hye - Lolita music (..) (eng)

{tab=Kontakt} Agencija Jota Franjo Polanc ++386 /0/41 50 70 65 info(at)jota.si

Prebrano 6702 krat
Več iz te kategorije: « ElaBanda

Koledar dogodkov

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Booking

GSM: 041 50 70 65

E: booking@jota.si